sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Pää ja varpaat lämpimiksi

Niinhän siinä kävi, että viime lauantain kylmä sää ja päivä ulkona kirpputorimyyjänä tekivät tehtävänsä, ja syysflunssa iski. Melkein viikko on kulunut kotisohvalla telkkaria tuijotellessa ja sukkia kudoskellessa. Tein itselleni tällaiset intuitiosukat, eli kuviot sitä mitä sillä hetkellä sattui mieleen juolahtamaan ja kukkia koristeeksi.


Pojalle jo jonkin aikaa sitten aloitetut converse-sukatkin tulivat eilen valmiiksi. Jalassa olivat nukkuessakin.


Syksyllä tarvitsee taas uusia lakkeja korvia suojaamaan. Näin välikaudeksi käy kankainen pipo, johon löysin yksinkertaisen kaavan Mesign-blogista, johon linkki tässä: http://mesignerfinland.blogspot.fi/2013/03/lorppapipon-ompeluohje-sewing.html
Olen joskus aiemmin tehnyt tuolla mallilla, mutta kadottanut kaavan. Tällaiset sain aikaan, ja ehdin leikata pöllökankaasta myös lasten koon, ennen kuin vanha kenkkuileva singerini teki lopullisen tenän :-/ Pitänee viedä huoltoon.



Vuoret pipoihin tein vanhasta topista ja  pojan vanhasta t-paidasta. Pöllöpipoon tein erillisen koristeen ja tuota toista koristelin paljeteilla, jotka ompelin käsin. Tuo naamoja sisältävä kangas on aika hauska, tein siitä alunperin pojalle paidan, jota hän ei tainnut kertaakaan päälleen laittaa. Siinä on vähän arveluttava piipunpolttajakuvakin :-)




 Loppukankaasta ompelin t-paidan ystävän pikkutytölle.



3 kommenttia: