sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Vintagemekkojen korjailua


Ostin violetin retromekon joskus kirpputorilta ja unohdin sen kaappiin. Mekossa oli pitkät hihat ja malli oli aika mummomainen ja tasapaksu. Nyt innostuin korjailemaan mekkoa, poistin hihat ja huolittelin kädentiet alavaroilla ylijääneestä kankaasta, kavensin mekkoa sivuilta aika paljon ja lyhensin helman tunikapituuteen. Kiva tuli. Valitettavasti unohdin ottaa kuvan alkuperäisestä. 



Kaivoin esiin myös tämän mekon, leveät 3/4 hihat ja ahdas kaulanaukko. Suurensin kaulusta ja pidensin hihoja vähän leveistä alavaroista. Leveisiin hihansuihin laitoin vielä kuminauhat.


Tässä korjattu versio.

perjantai 28. syyskuuta 2012

Solmuvärjätty kauppakassi nro 2, kauratyyny ym.

Värjäämäni kangaskappaleet ovat lojuneet ainakin puoli vuotta keittiön nurkassa, varmaan kauemminkin. Tänään sain vihdoin ommeltua ne yhteen samanlaiseksi kauppakassiksi kuin aiemmin tekemäni violetinsävyinen.



Näyttää vähän haljulta kuvassa... Tämän värjäsin käärimällä tiukaksi palloksi, jonka sidoin ristiin rastiin langalla ennen pesukonevärjäykseen laittamista.



Käärmetyyny sai seuraa villieläinkuosisesta tyynystä :-)


Tein töissä tämän retrohenkisen kauratyynyn, saa lämmittää kipeää niskaa. Neilikallekin lämmin tyyny kelpaisi.

maanantai 24. syyskuuta 2012

Syksyn ompeluksia

Käsitöiden harrastaminen ja varsinkin blogin päivittäminen on jäänyt vähemmälle nyt kun ompelen töissä kaiket päivät... Tosin näin syksyllä tulee aina valtava neulomis/virkkausinnostus, ja kudoinkin Kontista eurolla ostamastani lankakerästä violetin myssyn, mutta en saanut siitä millään, ainakaan tällä kertaa, selkeää kuvaa otettua.


Yhden hameen ennätin ommella katukirppikseltä parilla eurolla ostamastani verhokankaasta.


Kaava on huhtikuun 2008 Suuresta käsityölehdestä,  minihameen helppokaava. Näitä olen ommellut pari aiemmin koska on hyvän mallinen ja helppo ommella, lisäsin vähän pituutta ja vuoren.

Töissä ompelin tästä ihanasta käärmekankaasta itselleni sohvatyynyn päällisen.





Ja vielä jonkinmoinen kuva tästäkin: kaverilleni tilaustyönä töissä ompelemani kassi.

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Virkattuja kukkia

Laitanpa tähän ohjeen yhdenlaisen virkatun kukan tekemiseen. Olen käyttänyt tässä ohjeena Stitch'n Bitch, Virkkaajan käsikirjan ohjetta 6-terälehtiseen kukkaan, vähän muunnellen.Tämä musta kukka on Seitsemän veljestä lankaa, olipa muuten vaikea virkata mustalla langalla. Oranssin kukan lanka on Novita Miamia.



Aluksi, virkkaa kaksi ketujusilmukkaa löysästi.



Virkkaa 12 ks ensimmäiseen ketjusilmukkaan ja yhdistä ps:lla ensimmäiseen ks:aan.



Virkkaa toiseen ks:aan 1 puolip, 2 p, 1 puolip ja seuraavaan ks:aan ps. Toista kerroksen ympäri. Yhdistä lopuksi ps:lla edellisen kerroksen ensimmäiseen ks:aan, niin että syntyy 6 pientä terälehteä.



Seuraavaksi virkataan lenkit työn takapuolelle isompia terälehtiä varten. Virkkaa ensimmäisen kerroksen kiinteisiin silmukoihin. Ensimmäiseen ks:n tolppaan ks, 4kjs. Jätä väliin seuraava ks, ja seuraavaan jälleen ks, 4kjs, ja toista ympäri, 6 lenkkiä. Yhdistä ensimmäiseen ks:aan ps:lla. Tästä vaiheesta oli vähän vaikeaa saada selvää kuvaa....



Virkkaa sitten jokaiseen lenkkiin: 1 ks, 1 puolip, 1 p, 3 kp, 1p, 1puolip, 6 terälehteä.



Aluperäisessä ohjeessa työ päättyy tähän, mutta tässä versiossa olen virkannut vielä kolmannet terälehdet edellisten taakse, vaikkeivat ne oikein näy kuvissa.
Virkkaa jälleen lenkit työn nurjalle puolelle: 1ks edellisen kerroksen ensimmäisen ks:n tolppaan, ja 5
ksj. Yhdistä ks:lla seuraavan terälehden ensimmäiseen ks:aan. Jatka edelleen ympäri kukan, niin että syntyy taas 6 lenkkiä. Ja laastarikin tuli kuvaan :-D



Sitten virkkaa jokaiseen lenkkiin: 1ks, 1 puolip, 1p, 4 kp, 1p, 1puolip. Virkkaa kukan ympäri, yhdistä ps:lla ensimmäiseen ks:aan ja päättele.



Kostuta kukka ja pingota yön yli nuppineuloilla vaikka mattoon. Keskelle voi ommella vielä napin koristeeksi.