sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Virkattuja kukkia

Laitanpa tähän ohjeen yhdenlaisen virkatun kukan tekemiseen. Olen käyttänyt tässä ohjeena Stitch'n Bitch, Virkkaajan käsikirjan ohjetta 6-terälehtiseen kukkaan, vähän muunnellen.Tämä musta kukka on Seitsemän veljestä lankaa, olipa muuten vaikea virkata mustalla langalla. Oranssin kukan lanka on Novita Miamia.Aluksi, virkkaa kaksi ketujusilmukkaa löysästi.Virkkaa 12 ks ensimmäiseen ketjusilmukkaan ja yhdistä ps:lla ensimmäiseen ks:aan.Virkkaa toiseen ks:aan 1 puolip, 2 p, 1 puolip ja seuraavaan ks:aan ps. Toista kerroksen ympäri. Yhdistä lopuksi ps:lla edellisen kerroksen ensimmäiseen ks:aan, niin että syntyy 6 pientä terälehteä.Seuraavaksi virkataan lenkit työn takapuolelle isompia terälehtiä varten. Virkkaa ensimmäisen kerroksen kiinteisiin silmukoihin. Ensimmäiseen ks:n tolppaan ks, 4kjs. Jätä väliin seuraava ks, ja seuraavaan jälleen ks, 4kjs, ja toista ympäri, 6 lenkkiä. Yhdistä ensimmäiseen ks:aan ps:lla. Tästä vaiheesta oli vähän vaikeaa saada selvää kuvaa....Virkkaa sitten jokaiseen lenkkiin: 1 ks, 1 puolip, 1 p, 3 kp, 1p, 1puolip, 6 terälehteä.Aluperäisessä ohjeessa työ päättyy tähän, mutta tässä versiossa olen virkannut vielä kolmannet terälehdet edellisten taakse, vaikkeivat ne oikein näy kuvissa.
Virkkaa jälleen lenkit työn nurjalle puolelle: 1ks edellisen kerroksen ensimmäisen ks:n tolppaan, ja 5
ksj. Yhdistä ks:lla seuraavan terälehden ensimmäiseen ks:aan. Jatka edelleen ympäri kukan, niin että syntyy taas 6 lenkkiä. Ja laastarikin tuli kuvaan :-DSitten virkkaa jokaiseen lenkkiin: 1ks, 1 puolip, 1p, 4 kp, 1p, 1puolip. Virkkaa kukan ympäri, yhdistä ps:lla ensimmäiseen ks:aan ja päättele.Kostuta kukka ja pingota yön yli nuppineuloilla vaikka mattoon. Keskelle voi ommella vielä napin koristeeksi.

4 kommenttia:

 1. Onpa hyvät ja selkeät ohjeet.

  Kauniita käsitöitä blogissasi jälleen. Harmi kun täällä ei ole tykkää-nappia. :)

  VastaaPoista
 2. Näin tällaisia myös yhdessä toisessa blogissa. Sen blogin pitäjä oli kehitellyt näistä hiuspinnejä, minusta se oli kiva idea. Voihan näistä keksiä mitä vain, vaikka rintakoristeen puseroon.. Kauniita ovat :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentoinnista :-) Olen tehnyt kukkarintaneuloja ja esim.laukun koristeiksi.

  VastaaPoista
 4. Piti tulla tänne kommentoimaan, että odotan mun uutta laukkua innolla. :D Olit niin ihania tehny. :) Etin tässä kangasta, että tilaisin sulta joulupukin konttiin pari laukkua. Tosin teillä tais olla siellä nättejä uusia kankaita jo valmiina?

  VastaaPoista